Hoor eens: ze hebben ’t weer over mij!

Het was een heus boekenfeestje, vrijdagmiddag 24 november, bij Dekker VdVegt in Nijmegen. Onder grote belangstelling hield uitgeverij Valkhof Pers daar de biografie Krantenpaus over Louis Frequin ten doop. Hoogleraar Jos Joosten schetste in een persoonlijke voordracht de betekenis van Frequin en van De Gelderlander in zijn tijd, met veel waardering voor de wijze waarop de persoon en diens tijd in dit boek naar voren komen.

Grote belangstelling bij Dekker Van de Vegt in Nijmegen.

Hélène van Beek haalde persoonlijke herinneringen op, ook aan de tijd vlak na Frequins overlijden in 1998, toen zij zo veel anekdotes over de man hoorde dat zij dacht: daar zit een boek in. En hoe het project vervolgens jarenlang bleef sudderen.

Louis van de Geijn, die het verhaal van Frequin begin 2015 oppakte,  gaf een beeld van de vele gezichten van Frequin. De opwinding die hij geregeld veroorzaakte, en de zakelijke kant daarvan: dat hij liet turven hoe vaak De Gelderlander in andere media werd geciteerd.

 

Als Frequin, zoals zijn roomse-blijheidgeloof dat wilde, vrijdagmiddag vanaf een wolk had toegekeken, zo beeldde Van de Geijn zich in, dan zou hij daarboven hebben  gezegd: ‘Hoor eens: ze hebben ’t weer over mij!’

=======================================

 

Geef een reactie