Met de pauselijke zegen

 

In 1948 vierde De Gelderlander haar eeuwfeest. Met op de voorpagina de felicitaties van paus Pius X I I aan ´filio Aloisio Fréquin, moderatori ephemiridis´

Frequin zelf was in een lijvige missiebrief aan de lezers best tevreden over de eerste resultaten van het naoorlogse beleid en de ontwikkeling van de krant:

‘De betekenis van de grote gewestelijke pers heeft na de jongste oorlog aanzienlijk gewonnen, vooral bij die bladen, die hun taak begrepen hebben en zich niet overgegeven hebben aan een klakkeloze onpersoonlijke copiëring van sommige landsbladen.’

De redactie van De Gelderlander bestond eind jaren veertig uit ongeveer dertig journalisten, inclusief zeven leerlingen. Op deze foto zit Louis Frequin temidden van het grootste deel van de Nijmeegse redactie.

Zittend v.l.n.r.: Henri Kerkhoffs, Jan Zwetsloot, Piet Bieshorst, Louis Frequin, Herman Wehberg en Jos de Fraiture. Staand v.l.n.r.: Jan Wessels (2e), Jan Bruens (4e), Frans Wennekes (6e). Tweede van rechts: Hen Bollen en uiterst rechts Harry Hammecher.

Geef een reactie